20100613

Elämä muusikon kanssa on kuulemma hohdokasta. Riippuu varmaan paljon muusikosta, mutta yleisesti ottaen, ei ole.

Arki muusikon kanssa on aika kaukana hyvistä bileistä, back stageista, vip-passeista ja jokailtaisista serenadeista. Arki on sitä, että muusikko on pois kotoa. Keikalla, treenaamassa, palavereissa. Usein kotikaupungissa, mutta usein myös muualla: naapurikaupungissa, parin sadan kilometrin päässä, toisella puolella maata. Illan, viikonlopun, koko viikon. Joka viikko, monta viikkoa putkeen. Keikalta/reissusta kotiudutaan aamuyöllä tai pitkän ajomatkan jälkeen joskus, kun pystytään. Väsyneenä ja nälkäisenä. Ja sitte mennään nukkumaan, ja nukutaan pitkään. Totta kai.

Oleellisena osana muusikon kanssa elämiseen liittyvät myös nurkissa pyörivät soittimet ja kaikenlaiset oheistarvikkeet. Lattialla on kilometreittäin piuhoja ja pöydillä ties mitä plugeja ja muuta sälää. Koneella on kasa kalliita musiikkisoftia. Äänentoistosta ja levykokoelmasta on kyllä pakko antaa creditiä, siitä ei pääse mihinkään.

Mutta mitä luulette, missä muusikko on silloin, kun on häät/hautajaiset/synttärit? Ristiäiset? Ylipäätään jotain, minne haluaisi mennä?
Keikallahan se.

2 kommenttia:

  1. Pakko sanoa, että rakastuin pelkästään näiden kahden postauksen perusteella tapaasi kirjoittaa. Jotenkin niin aidontuntuista ja ironista. Jään odottelemaan lisää :)

    VastaaPoista