20130929

Syyskuun lopussa kannattaa pohtiamiettiäpähkäillä monia päivänpolttavia asioita. Niin kuin esimerkiksi joulukortteja, kuusta ja sen koristeita ja ties mitä askarteluja. Ihan yöunien menettämiseen asti.

Joku fiksu on joskus aloittanut itse tekemisen perinteen. Joulukortit, totta kai, ja pienempiä/suurempia sisustusprojekteja. Yhtään joulukukkaa en ole koskaan ostanut, vaan aina on viety jotain itse tehtyä. Ollessani viimeisilläni raskaana tehtailin valkoisia savisydämiä ja paketoin niitä öitä myöden, ja jopa vuosi sitten alle 1-vuotiaan äitinä virkkasin päiväunien aikana lumihiutaleita (loppua kohden en kovin hymyssä suin). Homma on edennyt siihen pisteeseen, että niitä itse tehtyjä lahjoja odotetaan innolla ja jo etukäteen mietitään, että "mitähän se on tänä vuonna keksinyt". Lapsen kummien perhe ripustaa vuosien varrella kerääntyneet koristeet kuuseen, joka ikinen vuosi. No pressure, siis.

Paperiset tähdet, check. Ainakin kolme lajia kynttilälyhtyjä, check. Hentoiset savienkelit, check. Ne sydämet, check. Lumihiutaleet, check. Ja paljon muuta, sillä tätä on tehty jo ainakin kymmenen vuotta. Tällä hetkellä mielessä pyörivät piltti-purkit, musta lasimaali ja rautalanka. Suuruudenhulluina hetkinä myös itse tehty saippua. Glögiä olisi mukava tehdä itse (ei tarvittaisi kuin pomminvarma ohje...) mutta se pitää laittaa pulloon, ja pullo onkin jo aivan oma projektinsa. Pinterest on kovassa käytössä, vaikka sieltä löytyykin niin paljon niin hienoja juttuja, että meinaa itku tulla.

Niin ja ne joulukortit. Olen jo valinnut kuvausrekvisiitan ja stailannut lapsen (mielessäni siis). Enää ei tarvitse kuin ottaa se kuva. Strömsön tyyliin, epäilemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti