20151127

Just take the damn picture

Yksi ärsyttävimmistä hommista ehkä ikinä on valokuvien tilaaminen. Tai ei ehkä se itse tilaaminen, mutta suunnilleen kaikki muu valokuviin liittyvä, pois lukien se niiden katseleminen. Kuvia pitää muistaa ottaa (kameralla, ei puhelimella), ne pitää muistaa laittaa koneelle (kuka muka ehtii/muistaa?), ne pitää lajitella oikeisiin paikkoihin ja niitä pitää muistaa (ja ehtiä) teettää.

Sen jälkeen pitäisi ehtiäviitsiäjaksaa laittaa ne albumeihin. Siinä laittaessa pitäisi muistaa, mikä kuva on otettu missäkin kuussa ja kirjoittaa kuvan viereen oleelliset tiedot. Sillä vaikka tuntuu siltä, että kyllähän ne nyt muistaa, niin ei kyllä muista. Trust me. Laitoin syksyllä vihdoin ja viimein L:n kansioon vuonna 2013 otettuja kuvia. Nyt vasta. En tiedä syyttäisinkö hormoneja vai sitä, että kaikki pitää tehdä vauhdilla ja pienissä pätkissä, mutta olin laittanut kesän 2014 kuvia kesän 2013 kuvien joukkoon. Ihan pokkana. En sitten näköjään erottanut, onko lapsi niissä 1,5- vai 2,5-vuotias.

Ollaan jotenkin onnistuttu sössimään kuvien tallentaminen niin, että niitä on useammassa paikassa ja samoja kuvia on tallessa moneen kertaan. Joku näennäinen järjestys niissä vallitsi, mutta valitettavasti näennäinen ei riitä. Läheskään. Selviteltiin sotkua eilen, kun lapset olivat nukahtaneet. Pari tuntia varsinaista laatuaikaa kahdestaan... Nyt on molemmille lapsille omat kansiot, kansioissa kansiot vuosittain ja niissä vielä kuukausittain. Vielä jos joku blokkaisi pois ne tuplat ja kopioisi osan kuvista niin, että ne löytyisivät kummankin kansiosta ja poistaisi kaikki vähänkään poistamisen arvoiset otokset. Ehkä sitten joskus.

Eikä se tilaaminenkaan niin herkkua ole. Käytin siihen juuri kokonaisen tunnin, ja vähän ylikin. Eilen käytin toisen tunnin teetettävien kuvien valitsemiseen. Mutta nyt on tilattu. Jatkotoimenpiteitä odotellessa...

Onhan tämä muidenkin mielestä juuri näin hankalaa ja ärsyttävää, onhan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti