20151202

Tule, tule, hyvä (muta)kakku


Kyllä vaan olisi mukavaa, jos joulukuussa ei tarvittaisi kurahousuja. Tai kumisaappaita. Kuravaatteissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta onhan tämä lumettomuus ihan sanonko mistä. 
Tiedän, että moni inhoaa kuravaatteiden pukemista. Niiden pukeminen on omasta mielestäni vain pukemista eikä meillä ole tarvinnut taistella siitä, puetaanko vai ei. Kun töissä pukee kuravaatteisiin pari tusinaa taaperoa tai kiskoo kolmen tusinan puntteja saappaiden päälle niin yksi kolmevuotias kotona ei tunnu yhtään missään. Mutta niiden kuravaatteiden riisuminen ja putsaaminen saa kyllä huokaisemaan, kotonakin. 

Kuravaaterumbasta selviää järjissään kun pitää mielessä pari juttua:
- Jos mietit, kannattaako ulos laittaa kurahousut ja/tai -hanskat, niin laita. Aina. Harvoin kaduttaa, vaikka laittaisikin "turhaan". Märkä ja kurainen haalari taas saattaa vähän harmittaa.
- Kurahousut on helppo pukea päälle kun ne ovat riittävän suuret. Ulkovaatteiden kokoa seuraava koko on harvoin liioittelua. Kireiden kuristen kiskominen jalkaan saa kenet tahansa hermostumaan, eikä sellaiset jalassa voi olla mukava liikkuakaan. Tarpeeksi suuret taas sujahtavat jalkaan siinä, missä mitkä tahansa housut.
- Haalarin/ulkohousujen lahkeet kannattaa (tietenkin) vetää saappaiden päälle, mutta jalkalenksu kannattaa jättää laittamatta saappaan alle, sillä kosteus siirtyy märkää lenksua tai kurahousujen alta vilkkuvaa lahjetta pitkin ylöspäin ja kastelee lahkeet. Kurahousujen lahje taas vedetään alas asti ja niiden lenksu laitetaan saappaan alle. Trust me, kannattaa.
- Jälkihuollosta selviää helpoimmalla, kun ripustaa kurakamat niine hyvineen kuivumaan ja harjaa ne kuivana. Säästyy vaivalloiselta ja kaikki paikat kastelevalta huuhtelemiselta eikä viemärit/pesukone ole täynnä hiekkaa. 
- Kun lapsi on mielestään liian vanha käyttämään kurahousuja niin vedä hihasta ässä nimeltä "puolikkaat" (= housujen malliset kurahousut, joissa ei ole henkseleitä). Ovat kovaa valuuttaa kuusi vuotta täyttäneiden keskuudessa.

Bonuksena patenttiratkaisu siihen, pitääkö ne kurikset pestä (kun päiväkodista kuitenkin käsketään pesemään ihan jatkuvasti): jos ei huvita auttaa niitä lapsen päälle tai et halua, että ne puetaan ulko-oven sisäpuolella, niin pitää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti