20120918

Vielä ei-niin-kovin-kauan-sitten ruuan piti täyttää yksi tärkeä kriteeri: se oli saatava kypsäksi/lämpimäksi, lautaselle ja lautaselta suuhun yhdellä kädellä. Ja mielellään hyvin lyhyen ajan sisällä. Sittemmin tilanne on (onneksi) muuttunut ja nykyään saa jopa syödä suhteellisen rauhassa. Helpottunut arki on tuonut kuitenkin mukanaan tutun mitätänäänsyötäisiin-pohdinnan ja samat, jo kyllästymiseen asti lautasilla pyörineet ruuat. 

En lupaa arpoa mitään enkä äänestyttää parasta arkiruokaa ever, mutta kertokaa nyt hyvät ihmiset, että mitä te oikein syötte? Arkena, silloin kun ruokaa pitää saada helposti ja mielellään aika nopeasti, eikä kukaan ehdi käyttää puolta tuntia vihannesten pilkkomiseen. Odotteluun meillä ehkä kyetään, silloin kun on etukäteen aikaa hups vaan nopeasti pyöräyttää se ruoka ja iskeä uuniin. Eli siis aina, vaikka usein tuntuukin, että ei koskaan.

4 kommenttia:

 1. Risotto. Sitä voi vaihdella monella tavalla. Varmaan. Yhden olen elämässäni tehnyt, tänään. Riisin lisäksi siinä oli jauhelihaa mausteineen sekä porkkana-kukkakaali-papu-hernettä. Ei kestä tuhottoman kauaa tehdä, jos ottaa vihannekset suoraan pakastealtaasta *köh*.

  VastaaPoista
 2. Käskystä!

  Mä olen toooodella huono (lue: laiska) tekemään mitään ruokaa. Jos en käy Stockmannin valmisannoksia noutamassa tai turvaudu johonkin mikrotettavaan Thai-cubeen (punainen!) tai osta valmista salaattia lähikaupasta, niin usein paistan jonkun pihvin ja siihen kauhean näppärästi voi paistaa lisukkeeksi kasviksia. Nimittäin, nyt seuraa mainos, Apetitin Muurikka-kasvikset BBQ-mausteella on tosi hyviä eikä niitä tarvitse pilkkoa. :D

  Jos uunissa on aikaa odotella, niin lasagnette (Knorr-valmispakkaus) tai joku piirakka on ihan kiva. Piirakankin teen valmispohjasta. Kuten huomaat, olen varsinainen gourmet-kokki. :D

  VastaaPoista
 3. Ja tietty myös Knorr'n lasagne ! Lisäät vain raastettua porkkanaa kastikkeen sekaan, niin tulee mehevämpi. Ja tietty yrttejä myös. Saatte taatusti kaikki tarvittavat lisäaineet samassa safkassa, mutta sou not: hyvää se kumminkin on eikä tartte jotain valkokastikevatkulia ruveta vääntämään.

  nim. Toinen gourmet-kokki :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Risotto on ihan loistoidea! Myönnettäköön nyt tässä, että ei ole tullu koskaan tehtyä... Lasagnette taas on päässyt painumaan unholaan, mut molemmat otetaan ruokalistalle välittömästi. Tai siis heti, kun joku ehtii/viitsii/jaksaa tehdä ruokaa.

  VastaaPoista